شناخت انواع چاقو

شناخت انواع چاقو

وجود یک چاقوی خوب بیشتر از آنچه فکر می‌کنید در آشپزخانه اهمیت دارد. شاید شما در آشپزخانه خود یک یا دو نوع چاقو بیشتر نداشته باشید و با آن همه نوع کاری انجام دهید، یا اینکه تمام انواع چاقوها را داشته باشید اما ندانید کدامیک برای چه کاری مورد استفاده قرار می گیرد. اما بهتر است بدانید برای هر برشی یک نوع چاقو وجود دارد و بهتر است انواع و طرز استفاده از آن را بشناسید.

1
چاقوی سرآشپز
چاقوی سرآشپز با توجه به ظاهرش به راحتی قابل تشخیص است. این چاقو تیغه منحنی شکل بلندی به اندازه ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر و عرض حدود ۵/۲ تا ۳ سانتیمتر در مقطع دارد. انحنای روی آن به شما کمک می‌کند که هنگام خرد کردن به نرمی حرکت کند. این چاقو برای برش انواع گوشت، ماهی، سبزیجات و میوه هایی مثل آناناس مناسب است.

2
چاقوی لبه دندانه دار
این چاقوی دندانه دار بیشتر برای پوست گیری گوجه فرنگی استفاده می شود. با استفاده از این چاقو پوست گوجه فرنگی را بدون اینکه گوشت آن را بگیرید، جدا کنید.

3
چاقوی همه کاره
این چاقو نمونه کوچک تر چاقوی سرآشپز است و کاربرد فراوانی دارد از جمله فیله کردن ماهی، برش زدن گوشت و هر گونه کار عمومی در آشپزخانه مناسب است.

4
چاقوی کوچک
پره هلالی یا منقار شکل این چاقو برای برش هر گونه سطح گرد ازجمله پوست نازک میوه مناسب می باشد. همانطور که شما احتمالا می دانید، بسیاری از ویتامین ها در زیر پوست یافت می شود. نوک این چاقو برای تزئین میوه ها و سبزیجات نیز بسیار مناسب است.

5
چاقوی نان
این چاقوی بلند با لبه دندانه دار برای بریدن انواع نان و کیک استفاده می شود. از این چاقو برای خرد کردن انواع شکلات، مغزها و میوه های نرم شده نیز می توان استفاده کرد.

6
چاقوی تیغه بلند
این چاقو بیشتر برای جدا کردن استخوان از گوشت استفاده می شود، دارای لبه تیز، باریک و نسبتا منحنی می باشد که به راحتی به کمک آن می توان گوشت را استخوان جدا کرد و یا برای جدا کردن چربی، غضروف، رگ و ریشه از گوشت کاربرد دارد.

7
چاقوی سبزی خرد کردن
این چاقو تقریباً شبیه ساطور عمل می‌کند، با این تفاوت که تیغه آن از ساطور کلاسیک ارتفاع کمتری دارد و در نتیجه سبک‌تر است. البته قطر تیغه استحکام زیادی به آن می‌دهد. دندانه‌هایی که روی تیغه وجود دارند، هم خرد کردن را راحت می‌کنند و هم باعث می‌شوند مواد غذایی کمتر به تیغه‌ها بچسبند. با این چاقو به راحتی می‌توانید سبزی خرد کنید.

8
ساطور
چاقوی بزرگی است با اشکال گوناگون که شباهت زیادی به یک تبر کوچک با تیغه ی چهارگوش دارد. از ساطور بیشتر برای بریدن استخوان‌گوشت استفاده می شود.

9
چاقوی سرآشپز چینی
چاقوی سرآشپز چینی، که به اشتباه به آن ساطور چینی نیز می‌گویند، در ظاهر شبیه ساطور است ولی از آن نازک‌تر و تیزتر است و اغلب به‌منظور بریدن گوشت‌های بی‌استخوان یا خرد کردن سبزیجات استفاده می‌شود.

10
قیچی
یک قیچی آشپزخانه در همه آشپزخانه‌ها مورد نیاز است، برخلاف چیزی که خیلی‌ها فکر می‌کنند، استفاده از قیچی آشپزخانه محدود به باز کردن در پاکت شیر و دوغ نیست. قیچی می‌تواند در مصارفی مثل تکه کردن مرغ بریان، تکه کردن نان سنگک یا بربری و حتی خرد کردن تکه‌های کوچک گوشت هم کاربرد داشته باشد.

11
چاقو تیز کن
هر قدر جنس چاقویی که می‌خرید خوب، نانو و سیلور باشد و تمام این تبلیغات روی آن انجام شود باز هم بعد از مدتی کُند می‌شود، به همین دلیل در مجموعه بیشتر چاقوهای مارک خوب، یک چاقو تیزکن هم وجود دارد. البته بهتر است کمتر از چاقو تیزکن استفاده کنید و تا وقتی چاقو به خوبی کار می‌کند به‌کارگیری آن را از یاد ببرید.

درباره نویسنده